(PRET)POSLJEDNJA PANDA ILI STATIKA


Drama plus i HNK Zadar
Kazalište lutaka Zadar 21:30 h
Cijena ulaznice10,00 € / 75,35 KN

Autor: Dino Pešut
Režija: Vinko Radovčić
Scenografija: Luka Lang
Kostimografija: Anita Goreta
Glazba: Vinko Radovčić
Oblikovanje svjetla: Frane Papić
Oblikovanje tona: Mate Petričević
Fotograf predstave: Filip Brala, Saša Čuka i Željko Karavida

Asistentica redatelja: Nina Kovačević

Scenski tehničar: Adriano Košuta

Inspicijent i kreativni producent: Domagoj Lindinger

Igraju

Ana - Mirjana Đan
Luka - Filip Lugarić
Marija - Tea Harčević
Marin - Tomislav Dunđer

Predstavu "(Pret)posljednja panda ili statika" nagrađivanog dramaturga mlađe generacije Dine Pešuta u režiji Vinka Radovčića i produkciji Drame plus i HNK Zadar postavljamo na scenu zato što tematizira probleme generacije rođene za vrijeme i nakon domovinskog rata.

U prijelazu iz socijalizma u kapitalizam, sudionici smo značajnih promjena političkog, ekomonskog i socijalnog konteksta te ne možemo zanemariti višestruke utjecaje na naš emotivni život i osobni razvoj. Upravo se ovom predstavom pitamo koje su mogućnosti za ostvarivanje naših želja i ambicija te da li je uopće moguće izgraditi identitet unutar društva koje ga i samo još uvijek traži i gradi.

Budući da su sjećanja na domovinski rat ili maglovita ili uvjetovana isključivo svjedočanstvima naših sugrađana, ove generacije istovremeno žive u prostoru prošlosti i sadašnjosti, a stradanja u domovinskom ratu teško da se mogu odvojiti od kolektivnih trauma i nasilne prošlosti, pa stoga akcije naših likova postaju odraz društvene realnosti i beznadežne potrage za identitetom.

Predstava "(Pret)posljednja panda ili statika" nije refleksija beznađa već svjedočanstvo polifone energične borbe prevladavanja statične situacije u kojoj se svi zajedno nalazimo. Ovo je ujedno i borba da osobne priče dobiju smisao i da se čuje glas svakog pojedinca.

Galerija

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.eventim.hr
Prodajna mjesta Eventima u Zadru: Tisak Media Supernova Zadar, Combo music shop Zadar, Exclusive Change mjenjačnice i Petrol pumpe.