ZADAR JAZZ & BLUES (27.-29.7.2022.)

Muzej antičkog stakla Zadar - 21:30

Fred Wesley & The New JBs (USA)

FRED WESLEY - trombone, voice

BRUCE COX - drums

DWAYNE DOLPHIN - bass

REGGIE WARD - guitar

PETER MADSEN - keyboards

GARY WINTERS - trumpet

HERNAN RODRIGUEZ - sax

www.funkyfredwesley.com

Cijena ulaznice: 150 kn

Fred Wesley jedan je od najpoznatijih jazz i funk trombonista te jedinstvena pojava na američkog glazbenoj sceni. Publici je najpoznatiji po svojoj suradnji s legendarnim Jamesom Brownom. Od 1968. do 1975. bio je muzički direktor, trombonist, skladatelj i aranžer u Brownovom sastavu JBs s kojim je u velikoj mjeri utjecao na razvoj suvremene popularne glazbe. Tijekom više od četrdeset godina glazbene karijere Fred Wesley je kao instrumentalist, aranžer i producent surađivao s nizom svjetski poznatih glazbenika među kojima su Ray Charles, Lionel Hampton, Randy Crawford, New York Voices, Van Morrison i mnogi drugi. Zadarska publika imala ga je prilike upoznati 2016. godine na Zadar Jazz & Blues festivalu.

Ratko Zjaca Nocturnal Four feat. John Riley (CRO-USA-SLO-ITA)

Ratko Zjaca – guitar

John Riley – drums

Renato Chicco-organ

Stefano Bedetti – saxophone

www.ratkozjaca.com

Cijena ulaznice: 100 kn

Ratko Zjaca nagrađivani je gitarist, skladatelj, izvođač i pedagog. Prvi je europski gitarist koji snima kompletan CD na fretless gitarama 2004. godine, Shades of Spirit. Surađivao je i snimao s Benny Baileyem, Garyijem Peacockom, John Patitucciem , Steve Gaddom, Randy Breckerom, Alvinom Queenom, Ronom Carterom, Miroslavom Vitousom i drugim velikanima.

Na koncertu u Zadru nastupit će s John Rileyom, jednim od najpoznatijih jazz bubnjara i edukatora današnjice koji je surađivao je s svjetskim glazbenicima poput Stana Getza, Milesa Davisa, Milta Jacksona, Dizzyja Gillespieja, Johna Scofielda, Boba Mintzera, Garyja Peacocka, Mikea Sterna, Joea Lovana, Vanguard Jazz Orchestra, Carnegie Hall Jazz Band, John Patitucci, Bob Berg i mnogi drugi. Redovni je profesor bubnjeva na čuvenim akademijama Manhattan School of Music, The New School i SUNY Purchase, a stalni je vanjski profesor na Konzervatoriju u Amsterdamu, Nizozemska.

Celia Kameni & Elio Coppola Trio (FRA-ITA)

Célia Kameni - voice

Elio Coppola - drums

Antonio Caps - piano

Antonio Napolitano - bass

Cijena ulaznice: 100 kn

CÈLIA KAMENI je francuska pjevačica kamerunskog podrijetla. Celijina inspiracija proizlazi iz godina slušanja sjajnih pjevača iz oba područja jazza i soul glazbe, bilo da se radi o Sarah Vaughan, Carmen McRae ili Erykah Badu i Amy Winehouse.

Dijelila je pozornicu s poznatim umjetnicima kao što su DeeDee Bridgewater, China Moses, Liz Mc Comb, Bill Mobley, André Ceccarelli, Michel Hausser, Sandra Nkaké, Ben l'Oncle Soul, Angèle, Leroy Burgess i Kirk Lighsley. Kritičari je nazivaju novom nadolazećom zvijezdom jazza.

U Zadru će nastupiti s multitalentiranim ELIO COPPOLA TRIJOM sastavljenim od glazbenika koji su prepoznatljivi ne samo u Europi, već i u Sjedinjenim Državama, posebno na jazz sceni New Yorka gdje nastupaju u najpoznatijim jazz klubovima.

Elio Coppola je fantastičan talijanski bubnjar. Njegovi "ritmovi" pratili su neke od najboljih glazbenika na svijetu, uključujući Bennyja Golsona, Joeyja De Francesca, Petera Bernsteina, Davea Kiko-skija, Jerryja Weldona, Geralda Cannona, Georgea Cablesa, Dada Moronija, Ronnieja Cubera, Enrica Rava. Cijenjen od svojih kolega, nastupao je diljem svijeta, u nekim od najprestižnijih jazz klubova i jazz festivala uključujući poznati Birdland Jazz Club, Smoke Jazz Club, Dizzy's Club Coca Cola, Small's i Mezzrow u New Yorku.