NE DAJ SE NJOFRA


KAZALIŠNA GRUPA LECTIRUM
Lapidarij Narodnog muzeja Zadar 21:30h

Autor: Milan Grgić
Režija: Zoran Mužić
Scenografija: Miljenko Sekulić
Kostimografija: Marita Ćopo
Glazba: Goran Glavaš
Oblikovanje svjetla: Arian Gračić
Oblikovanje tona: Arian Gračić

Igraju

Ksenija Pajić
Pero Juričić
Katarina Perica
Mladen Čutura

Hrvatki književnik i dramatičar Milan Grgić (Split, 1934. - Zagreb, 23. veljače 1997.) pisao je drame, komedije, libreta za mjuzikle, scenarije za tv emisije i popularne zabavne glazbe. Njegovi tekstovi izvođeni su u većini hrvatskih kazališta ali je bio najvjerniji suradnik GK Komedija u kojem su se izvodili njegovi mjuzikli: Velika frka, Dlakav život, Ivan od leptira i drugi. Jalta, Jalta je mjuzikl po kojemu ga najbolje pamtimo.

Komedija VOLIM NJOFRU praizvedena je 1982.u kazalištu Jazavac ( danas Satiričko kazalište Kerempuh  )i  imala je  je preko 400 izvedbi.U središtu radnje su muško-ženski odnosi i odnosi između roditelja i djece.

Ela i Jurica su u braku više od trideset godina. Njihova kći Lidija, jedinica, udala se za postarijeg gospodina Njofru, inženjera elektrotehnike koji nikako ne može pronaći posao. Žive u stanu Njofrinog oca, gospodina Marića. Lidija je trudna, a Njofrin otac, gospodin Marić, starac od osamdeset i pet  godina, odlučio se oženiti gospođom mlađom od njega trideset godina.Ta odluka Lidiji i Njofri stvara problem, jer oni ne žele ostati u stanu Njofrinog oca  pa se sele u mali stan Lidijinih roditelja. Tu počinje komedija...

Ulaznice

Blagajna

Hrvatsko narodno kazalište Zadar
Široka ulica 8, 23000 Zadar

Tel: +385 (0)23 314 552
Mail: blagajna@hnk-zadar.hr

LJETNO RADNO VRIJEME BLAGAJNE:

Blagajna HNK Zadar od ponedjeljka do subote 11-13h
Na mjestu održavanja programa sat vremena prije početka

Online na: www.croatia-tickets.com